Direktlänk till inlägg 10 september 2013

4 - Otrevlig bussfärd

Av Emilia Grape - 10 september 2013 19:26


Det va skolavslutning (äntligen). Det här året hade varigt jobbigt. Mycket att göra, mycket tid. Det funkar lixom inte. Inte för mig i alla fall, jag skjuter upp allt vilket resulterar till ett E som betyg. Jag har inga problem med skolan men vissa ämnen har en ”betygsgräns”. Jag kommer inte högre än E i vissa ämnen. För mycket kul, för lite plugg. Pappa skjutsa mig till skolan. Alla träffades uppe i klassrummet. Våran No lärare (och mentor) hade lovat oss ett skumdisco innan 9:an. Efter 5 min kom han in med en hink med vatten och lite skum.

-Sådär! Nu kan ni ha erat disco. Börja dansa tryckare. Alla kolla konstigt på honom. Han satte på en lugn låt och gick ut ur klassrummet. Vi började garva.

-Är han seriös? Sa jag mellan skratten. Han kom in i klassrummet igen.

-Jahapp det verka som det bara va Liam som nappa på skumdiscot. Liam som va väldigt kort satt på golvet och höll på med skummet. Alla skratta igen. Han tog undan hinken. Vi gick ner till aulan där vi skulle ha själva avslutningen. Det regnade där ute tyvärr. Annars skulle vi sitta på ett trä däck. Alla va spända. Vi ville veta resultaten från sommarspelen. Sommarspelen är en årlig traditon här på skolan. Då tävlar alla klasser mot varandra. Det ska hjälpa klassen att sammarbeta. Min klass (7c) vann förra året. Och med tanke på att vi hade tagit rekord på typ allt så trodde vi att vi skulle vinna. Det gjorde vi inte. Men jag orkade inte klaga. Jag ska ju till Gröna Lund idag! Jag fick skjuts hem av mormor. Nu va det bråttom. Jag ska hinna äta, packa regnkläder (det skulle regna där), byta kläder och duscha. Vi hade fikat klart med mormor ca klockan 12. Bussen går vid 3. Vi ska va där 15 minuter innan och vi ska plocka upp lite folk. Timmarna gick och till slut blev jag klar. Jag och pappa hämtade alla som jag skulle åka med. Spencer, Anton och Dan. Det va många fler som skulle åka dit men dom hade redan grupper.Bland annat så skulle Mona och Selena va i samma grupp med 4 stycken till.

 Kordinaten (dom som fixa resan) hade bokat 2 bussar och nu kom dom äntligen. Vi fick sitta på 4 sätena, dom som 2 åker baklänges med. Jag och Spencer fick åka baklänges medans Anton och Dan fick åka framlänges. Jag och Selena hamnade inte på samma buss men det gör inget för jag vet vilken jävel hon är på ”gul bil”. Anton va värre…. Vi åkte förbi ett postkontor på vägen dit. Det gjorde ont.. Det blev gul bil x 50. Bussen saktade in och alla började röra på sig. På vägen ut gick jag och en kille som jag aldrig sett ut samtidigt. Vi fastnade i dörren. Han va snygg det va det ingen tvekan om vilket gjorde saken värre.

-Förlåt. Sa vi i munnen på varandra. Jag lät honom gå förbi och jag gick till mina vänner.

-Vem va det? Frågade Spencer och lyfte på ögonbrynen. Lite som ”vem va snyggingen som du prata med”.


-Jag vet inte jag har aldrig sett honom förut. Vi brydde oss inte så mycket mer om honom. Idag va det extra mycket folk eftersom rapparen Petter va där. Men vi hade tur med vädret. Klockan närmade sig 08:00 och vi gick till radiobilarna. Shit. Killen som jag fastna med stog framför oss. Dan kände tydligen killen som va med snyggingen. Anton och Spencer bestämde sig för att åka tillsammans, det gjorde Dan och han andra killen som hette Chaz. Nej nej nej nej! Hur kunde dom göra såhär mot mig?

-Vill du åka med mig? Jag rycktes ut ur mina tankar. Han log mot mig.

-J..ja. Jag stammade för att jag va så nervös. Kön va lång så vi pratade lite.

-Vad heter du? Åh! Det där leendet dödar mig!

-Hanna. Jag försökte le tillbaka.

-Justin.

-Okej Justin. Jag är ledsen för det som hände förut.

-Nej va inte det. Damerna först du vet? Jag skrattade och han fråga nästa fråga.

-Vart bor du?

-Oxelösund.

-Va? Jag med.

-Flytta du nyss hit eller? Jag menar jag har aldrig sett dig förut.

-Ja 2 veckor sen. Men jag går i skolan i Nyköping.

-Oh..Okej. Jag erkänner jag blev lite besviken.

-Du blev inte besviken nu va? Han skratta retsamt.

-Nej varför skulle jag bli det? Båda skratta. Han va rolig. Vi hade stått och pratat ett bra tag när det blev våran tur. Vi satte oss i en bil. Han körde.

-Jag måst varna dig. Jag kör som en galning. Jag skratta.

-Du kan inte va värre än Anton.

-Ska vi slå vad? Förloraren bjuder den andra på en biljett till spökhuset?

-Deal. Jag visste inte att det gick att köra så, han va värre än Anton! Jag visste inte ens att det va möjligt. Men jag höll mitt ord och bjöd honom på spökhuset. Det va sjukt läskigt! Jag gick och höll om Justin hela vägen. Vare sig han ville det eller inte. Men jag tror att han va med på det. Jag menar det va han som höll min hand. Nu började klockan närma sig 11.



Jag och Justin hade åkt allt tillsammans. När vi åkte spöktåget höll han om mig hela tiden för han visste sen upplevelsen från spökhuset att skräck va inte riktigt min grej.

Det va riktigt mysigt. Han hade köpt en tröja till mig som tack för spökhuset. Inte riktigt den snyggaste dok. Det va en bild på mig och honom när vi åkte kärlekstunneln. Jag fick värdens konstigaste ansikte.

-Tack. Sa jag och slog till honom lätt  på axeln. 22:49. Nu måste vi gå, bussen åker om 11 minuter. När vi kom in på bussen så va alla platser lediga. Dom andra hade väll fastnat i någon kö eller något. Anton satt med Spencer ,Dan med Chaz (dom va helt uppspelta sen Insane. Deras vagn hade fastnar upp och ner) och jag med Justin. Av någon konstig anledning kände jag mig bekväm med honom. Det har aldrig hänt förut. Bussen va på väg hem. Jag lutade mitt huvud mot Justins axel medans han lekte med mitt hår. Alla andra hade somnat för länge sen. Lamporna va släkta i bussen. Inget kunde förstöra det här. Jag hade fel. En lukt spred sig i bussen.

-Fy fan det ligger kräks här! Skrek Anton ut medans han höll för näsan. Busschauffören tände lamporna.

 Alla började genast hålla sig för näsan med äcklade ansikten. Spyan låg bakom oss och nästan bredvid Spencer och Anton. Spencer fick panik. Hon slängde över sin väska och klättrade rakt över sätet. Anton däremot flyttade in till Spencers plats. Spencer satt i mitt knä resten av resan. Jaha där va det över. Tack vem det nu va som kräktes. Men Justin och jag höll händer resten av resan i alla fall. Det va ju något. När vi hade gått av bussen så bytte jag och Justin nummer.

-Jag ringer dig imorgon okej? Justin krama om mig.

-Okej. Jag kramade tillbaka. Han gav mig fjärilar i magen. Han va inte som alla andra, han brydde sig om mig. Jag tror att jag har blivit kär. Och den här gången på riktigt. Inte som dom andra gångerna. Det här va speciellt. Och jag gillade det. Mycket.










 
 
Ingen bild

B

10 september 2013 20:59

Grymt bra!! Lägg ut nästa snart:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia Grape - 3 maj 2014 14:50


-Va? Jag backade sakta med ögonen tårögda. Min högerhand sträckte sig och nuddade väggen. Där tog det stopp. Han kom närmare. Avståndet mellan mig och väggen minskade hela tiden. -Jag börjar få känslor för dig. Han sa det klart och tydligt den här ...

Av Emilia Grape - 2 mars 2014 15:08


*tidigare* Vattnet va lagom varmt och det skummade när jag satte mig i badkaret. Huvudkudden som låg vid sidan satte jag bakom mig och sjönk ner ännu längre i vattnet. Jag tog ett djupt andetag och sjönk ända ner. Ögonen va öppna och ljuset strålad...

Av Emilia Grape - 25 februari 2014 15:55

  Sakta gick jag neråt med en stadig hand om trappräcket. Jag va nervös, inte för att träffa vilka/vem det nu va. Utan för att jag skulle försöka fly här ifrån. Mina föräldrar måste vara så oroliga. En väg ut. En väg ut, jag scannade rum efter rum ...

Av Emilia Grape - 19 januari 2014 23:47

  Aron hade stängt in mig. Han hade låst dörren och gått där ifrån. Om det här hade hänt för 2 dagar sen skulle jag undrat hur någon kunde varigt så hjärtlös. Nu vet jag va folk är kapabla till. Jag satte mig på den sängen som va ”min”....

Av Emilia Grape - 12 januari 2014 21:09


  När jag vaknade upp låg det ett frosttäcke över skogen. Min andedräkt blev till små rökmoln och kylan hade tagit sig innanför mina kläder. Huttrande försökte jag ställa mig upp då jag kom på handleden. Hade jag förblödigt? Va jag i himmelen nu? I...

Presentation


Hej! Jag heter Emilia Grape och är 15 år. På min blogg kommer du kunna läsa noveller eller historier om Justin Bieber. Föhoppningsvis så kommer ett kapitel varje vecka :) Hoppas att ni gillar mina inlägg!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards